Nieuwe brief aan Wim, want Stalken is een Recht.

Beste Wim,
Nog steeds bezig met laster en smaad zie ik.
Je bewijzen zijn helaas geen bewijs. Je feiten zijn verklaringen. Je theorie klopt voor geen meter, althans dat zeg ik nu maar waarom deel je niet wat je met Bauke deelde, jouw gedetailleerde reconstructie?
Dat zou ik graag willen zien. Vandaar ook dat ik je (helaas) weer aanspreek.
Ook zou ik je graag willen vragen om iets anders te zeggen dan alleen *banden (of fietsen) lek* want hoe je het ook went of keert, het sluit Jasper S. niet uit als dader. Tenzij je natuurlijk alleen maar bezig bent je eigen gelijk te bewijzen.
Maar zo ben jij toch niet Wim? Tuurlijk je had een mooi punt, ik ging er zo lang in mee. Maar je bent toch niet zo enorm dom dat je nu allerlei dingen gaat beweren zonder fatsoenlijk bewijs.
Ik zal zo maar beginnen. 1.) Ali 2.) Feik 3.) Stephanie 4.) Spencer 5.) Wietze 6.) iemand anders, ze hebben geen van allen het verhaal van Geke ooit willen bevestigen. Dat is hoeveel waarde ze eraan hechten. Zie je dat echt niet? Ben je zo blind?
Wanneer ga je Geke weer interviewen? Ik vind dat een vereiste. Ik vind dat je dat MOET doen. Gewoon eventjes keihard door de mangel halen en zien of ze echt de waarheid spreekt of er het een en ander bij heeft verzonnen opzettelijk of per ongeluk.
Zie je niet dat het gewoon niet klopt? Die theorie van je, je zat er al eerder naast met JFK, de Deventermoordzaak en wellicht vaker. Maar puur in de zaak Vaatstra… Jouw onzin op een rijtje:
Spencer had een lekke band… Tsja volgens Geke al lang voordat Verry en Tiny hem zagen, wat heel goed kan kloppen. Maar dan is er iets heel anders… Zij zegt, dat hij schreeuwt: ‘ ze hebben mijn vriendinnetje gepakt ‘ , ‘zinloos geweld’, …. Jij denkt echt dat een Fries zo met iets omgaat? Die beukt erop in, die pakt nog drie maten mee en het gaat nu gebeuren. Laat me niet lachen domme Hollander of wat je ook bent. Als Marianne was gepakt, en Spencer had het gezien of geweten dan was het oorlog geweest, tenminste in het asielzoekerscentrum (terecht of onterecht). In Friesland zijn wij niet zulke mietjes als jullie.
Spencer is zijn vrouwtje kwijt en belt zijn moeder, “Mam, Irakezen en een Duitser hebben mijn wief gepakt, kan je me ophalen….” Je kent Friezen dus echt niet. Ik heb zelf nog littekens van hoe wij buitenlanders aanpakte die aan onze wijven durfde te komen, en dat waren vaak gewoon (in hindside) goeie gasten… Je weet niets van ons land…
Spencer wordt wakker, die Pa zag in de schuur een fiets staan met lekke band, want ze hadden een lekke band, wacht eens, maar die fietsen waren toch kapot, of waren ze al opgehaald? Knap potje verbergen als je wief net is gepakt, toch? Spencer pakt de fiets van zijn moeder en gaat zoeken… Maar waarom? Hij wist toch al dat Marianne was gepakt en had er niets aan gedaan? En waarom ging hij zoeken in de buurt waar hij haar volgens eigen had achter gelaten? Waarom?
Spencer huilt, ‘dit is allemaal mijn schuld’. NEE jij zou je goed voelen als jouw vriendinnetje was verdwenen, verkracht en vermoord en jij stond er bij, is ook iets wat Friezen doen. Gewoon niets, Gewoon kijken als zo’n buitenlander een wief pakt…. Doen we, zo gaat dat… Lul de behanger… Toch? Zie je hoe achterlijk je theorie is?
Nog iets heel anders – Waar bemoei je je mee…. Heb je echt niet iets beters te doen? Niet iets beters dan anderen lastig vallen? Verveel je zo? Ik ken nog een werkgever die een goede verkoper kunnen gebruiken, als je wilt stuur ik je CV door. Prima dat jij denkt dat Jasper S. onschuldig ‘kuch’ ‘hoest’ moet zijn maar kom maar eens met echte feiten http://nl.wikipedia.org/wiki/Feit – geen roddel, geen achterklap – een verklaring is gelukkig niet hetzelfde als bewijs, het is slechts een verklaring. Het betekend werkelijk niets in een onderzoek mits hoor en wederhoor op een kundige manier gedaan is, dat je het als een mogelijkheid ziet is tot daar aan toe. Maar het aandragen als een FEIT, ofwel de WAARHEID is kul. .
Wel is DNA een feit, zo ook is een bekentenis (3x, zelfs aan de eigen familie) een feit. Dat is namelijk echt gebeurd. Zou het niet zo zijn dan zou zoon, vader, of wie dan ook al in de stijgers staan om onschuld te roepen, want zo zijn wij Friezen nu wel weer. Strijdvaardig volk. Ik waarschuw je dus ook, waag je niet in de buurt van Zwaagwesteinde, Oudwoude, Kollum of waar dan ook in Friesland, het zal een koude welkom, en een nog kouder afscheid worden.
Dat je alle details niet kende, en overigens nog niet kent is ook niet vreemd. Dat is namelijk altijd zo. De politie, en met name justitie houdt namelijk veel kennis achter om te voorkomen dat er weer rare dwalingen gebeuren zoals er helaas al zoveel gebeurd zijn.
Wordt wakker. Hou je zelf niet langer voor de gek. Je bent voorgelogen, niet met opzet., maar zo is het nu eenmaal.
Succes! Ik hoop dat je wat zal leren, maar als postzegelverzamelaar zal je hout slaan, als speurder denk ik dat je een andere hobby moet zoeken.
Swap.

Andreas, Jij wilt wel erg dat ik kap, niet?

Volgens mij ben je best wel intelligent. Misschien kan je mij eens proberen uit te leggen hoe Jasper de dader kan zijn als de banden van Spencer en Wietze lek waren?

Of nog beter, waarom vraag je het niet aan Bauke Vaastra? -email adres weg ge-edit-

Mvg

Wim

From: Swap
Sent: woensdag 9 januari 2013 2:21
To: Wim Dankbaar
Subject: Kap je nog of ga je door?

Ja Wim, het lijkt me gezien omstandigheden uiterst correct om jouw onzinnige theorie voor jezelf te houden.In ieder geval de fam. Vaatstra en Steringa met rust te laten. Beloof je dat?

Je zal het overigens nooit toegeven maar om Marianne op de Keningswei te plaatsen hoef je maar één, slechts één verklaring te diskwalificeren. Dat is die verklaring van Geke die door niemand wordt geverifieerd of bevestigd, tenzij jij andere verklaringen kent die getuige waren van wat Geke beweerd. En die heb je niet want ze zijn er niet. Het feit dat je verklaringen van anderen negeert ten behoeve van jouw eigen doel, namelijk justitie liegt en alle andere getuigen ook. Want recht is krom, altijd, omdat Wim het zo zegt! Toch?

Je gelooft 1 persoon die zegt dat die fietsen (haha) lek waren maar vergeet voor het gemak dat Geke iets heel anders gezien kan hebben en dit later zelf invulde met het drama van Marianne en vermeende drama van Stephanie.

Die asielzoekers (allemaal!) waren bepaalt niet populair daar in de buurt van Kollum, wist je dat?

Als ik je nu eens vertel dat er mensen zijn die Spencer kende, en hebben verklaard hem die avond weg hebben zien fietsen met Marianne, niet alleen 1 persoon, maar zo’n 6 anderen hebben ze rond 1:00 uur of zoiets zien vertrekken, ze we weten het nog goed want Marianne was ziedend op Spencer omdat hij duidelijk bezopen was en hij zich niet aan de afspraken hield. Wat zij begrepen en dit hebben ze ook verklaard aan de politie is dat Spencer de boel susde en beloofde om Marianne naar huis te brengen. Dit is nooit in het nieuws geweest omdat politie het niet belangrijk vond, het ontkrachte slechts een aantal verwarrende verklaringen, en voor hun stond nu vast dat Spencer en Wietse, de laatsten die Marianne gezien hadden, de waarheid spraken. Gezien het forensisch onderzoek bleek al snel dat een asielzoeker onwaarschijnlijk was en achteraf gezien was dit niet handig (gezien het racisme wat in Friesland heerst) maar in het kader van het onderzoek wel.

Onderweg is er kennelijk iets gebeurt. Maar alleen Spencer en Wietse weten dit echt. Weer ruzie? Marianne wou plots toch maar naar de Ringo? Ik weet het niet. Maar er is wel een fiets gestolen (die stond namelijk in de greppel) waarschijnlijk omdat Spencer een lekke band had gekregen, Marianne het zat was en misschien dacht die paar honderd meter naar Ringo fiets ik zelf wel, ik kom daar nog wel iemand tegen waarmee ik wel mee naar huis kan fietsen? Hoe dan ook Spencer en Wietze zijn weggegaan en hebben een teleurgestelde Marianne aan haar lot overgelaten en zijn een broodje gaan eten en dachten er verder niet overna. Tot dat Bauke s’ochtends belde dat Marianne niet thuis was gekomen. Maar hoe kon dat? Was ze ergens anders heen gefietst? Ze kon toch niet verdwijnen op die paar honderd meter? Spencer besluit te gaan zoeken in lokaties dichter bij Kollum en komt Gerrit tegen, zij tweeën, overtuigd dat er iets vreselijks is gebeurt, gaan zoeken in de richting waar ze weten dat die asielzoekers soms hangen. Ze (de asielzoekers) zouden Marianne toch niet gepakt hebben? Wat heb ik gedaan moet Spencer gedacht hebben, ik was haar misschien al zat maar nu is ze echt weg, als ze mij maar niet verdenken, ik heb haar het laatst gezien. Anderen gaan zoeken vanuit Zwaagwesteinde en vinden haar uiteindelijk omdat er een fiets ergens moederziel alleen in een greppel stond, was dit die fiets waar Spencer het over had? Ze bellen Spencer. We hebben een fiets gevonden. Waar zegt hij nog, hoe ziet dat ding er uit? Maar hij weet al genoeg… In paniek fietst hij naar de Keningswei. Die fiets is terecht. Maar waar is Marianne? Ze vragen nog aan wat mensen hebben jullie een meisje gezien? Misschien had ze teveel gedronken en is ergens gaan slapen hoopt Spencer nog. Ze lopen een weiland in, daar in het gras zien ze een ontkleed lijk. Oh mijn God, schreeuwt Spencer, dit is allemaal mijn schuld. Ik had haar nooit achter moeten laten. Hij wil erop af rennen, is dit Marianne echt? Dit kan niet waar zijn. Maar de anderen houden hem tegen, bel de politie zeggen ze. En zo geschiede.

Geloof je niet he, want Geke zei dat die fietsen (haha) lek waren. (haha) want als Geke het zegt moet het waar zijn, zelfs als niemand anders op die drukke dag haar verhaal bevestigd. Of wel? Indien dat zo is, dan hoor ik dat graag van je.

Hetzelfde drama, enkel een andere uitleg, theorie, gezien de feiten zoals we ze nu kennen overigens ook een stuk aannemelijker.

Echter moet ik zelf ook toegeven dat het nog steeds geheel niet zeker is. Het blijft (tot de rechtszaak) een mysterie hoe Marianne precies in de klauwen van Jasper S. is terecht gekomen. Maar Jasper zal het zelf vertellen, hoe, waar, wat, wanneer ongeveer en hopelijk vooral waarom. Dat is namelijk het enige wat Maaike en Bauke rust en vredig zal geven. En na veertien jaar van ellende verdienen ze dat eindelijk. Vind je niet?

Wel blijft het een feit dat de verklaring van Geke kul blijkt te zijn. Ik had al mijn (enorme) twijfels, maar die zijn in de laatste weken bevestigd.

Tip. Geheel gratis. De volgende keer als je jouw tijd investeert in het oplossen van een zaak, leer eens luisteren 100% luisteren in plaats van mensen (onbewust) te manipuleren. Luister zelf nog eens naar je interviews en hoor zelf hoe je mensen woorden in de mond legt en alleen hoort wat jij wil horen.

Swap.

 

9 thoughts on “Nieuwe brief aan Wim, want Stalken is een Recht.

 1. Nou, dat is duidelijke taal Swap! Lekke banden dus… Zou hij er zelf ook nog in geloven. Het doet overkomen als wel, maar toch denk ik dat er bij hem nu ook wel iets moet knagen. Maar misschien ook niet. Ik denk dat het een persoonlijkheidsstoornis is.

   • Nee klopt, het enige dat hij nu kan doen is zijn mond houden, maar soms kan hij het even niet laten. En ik moet eerlijk zeggen, en wat ik ook heel kwalijk vind, is dat ze nu die arme Bauke gaan aanvallen. Heb je het gelezen dat Micha weer dat drank verhaal aanhaalt, en Wim die min of meer Bauke aanvalt dat hij nu 180 graden is gedraaid?

    Dat vind ik weer zo triest. Het lijkt net of ze totaal een soort van grens overgaan. Net als junkies doen.. Niet dat ik zeg dat ze dat zijn, maar ergens is er een kortsluiting in die bovenkamer. Triest.

 2. dit is in en in triest wat Wim op webjournaal zet: “wdankbaarsaid:10 januari 2013 om 22:16
  nee Swap, hij beschuldigt Maaike. Maaike is helemaal niet verward. Als je haar dagboek leest, weet je dat ook. Wil je het lezen?”.

  Net zoals hij privé mails van Maaike en Bauke naar mij stuurde. Een dagboek is privé, naar wat ik begrijp is het ook via via bij Wim gekomen en Maaike wil niet dat het openbaar wordt. Maar Wim ‘ik geef niet om privacy of een vermoord meisje’ Dankbaar wil het gewoon naar iemand toe mailen……… Ergens klopt er hier iets niet……… Hij gaf toch om Maaike, schreef hij ooit. Nou hoeveel geef je om iemand als je een dagboek gewoon wilt doormailen. Alleen maar om gelijk te krijgen.

  Sorry, moet toch weer even mijn spui kwijt, te flabbergasted om het te begrijpen…

  • Oh iemand reageert er al op, of Maaike wel toestemming heeft gegeven.. en net toen ik dacht mijn verbazingsgrens wel bereikt was.. schrijft Wim dit:
   “Publicatie is echter iets anders dan het beschikbaar stellen aan personen die rechtstreeks betrokken zijn, een sterke mening over de zaak hebben, of erover publiceren, zoals bijvoorbeeld Jan Vlug of de familie Steringa.”

   Oke, dus als je volgens Wim een paar complotgekkies hebt met een mening, of mensen die meer nuchter zijn met een mening, zoals wij, dan mag je wel de stukken opsturen.. Oh my…

 3. Mocht de rectificatie wel in de krant hebben gestaan dan had Wimp het al lang op z’n site geworpen, lijkt mij.

Reacties zijn gesloten.