Theorie!!! Hoe is Marianne in de Keningswei terecht gekomen?

Ja die banden (of fietsen) zouden lek zijn. Maar was dat wel zo?

Wim zal het nooit toegeven maar om Marianne op de Keningswei te plaatsen hoef je maar één verklaring te diskwalificeren. Dat is die verklaring van Geke die door niemand wordt geverifieerd of bevestigd, tenzij er andere verklaringen zijn die getuige waren van wat Geke beweerd. En die zijn er niet want niemand anders beweert Marianne met Stephanie gezien te hebben. Of wel?

Complotters geloven 1 persoon die zegt dat die fietsen lek waren maar vergeet voor het gemak dat Geke iets heel anders gezien kan hebben en dit later zelf invulde met Marianne en zelfs Stephanie. En vooral dat niemand geen tweede of derden dit bevestigen.
Als ik je nu eens vertel dat er mensen zijn die Spencer kende, en hebben verklaard hem die avond weg hebben zien fietsen met Marianne, niet alleen 1 persoon, maar zo’n 6 anderen hebben ze rond 1:00 uur of zoiets zien vertrekken, ze we weten het nog goed want Marianne was ziedend op Spencer omdat hij duidelijk bezopen was en hij zich niet aan de afspraken hield. Wat zij begrepen en dit hebben ze ook verklaard aan de politie is dat Spencer de boel susde en beloofde om Marianne naar huis te brengen. Dit is nooit in het nieuws geweest omdat politie het niet belangrijk vond, het ontkrachten slechts een aantal verwarrende verklaringen, en voor hun stond nu vast dat Spencer en Wietse, de laatsten die Marianne gezien hadden de waarheid spraken. Gezien een forensisch onderzoek leek al snel een asielzoeker onwaarschijnlijk er achteraf gezien was dit niet handig maar in het kader van het onderzoek wel.

Onderweg is er kennelijk iets gebeurt. Maar alleen Spencer en Wietse weten dit echt. Weer ruzie? Marianne wou plots toch maar naar de Ringo? Ik weet het niet. Maar er is een fiets gestolen waarschijnlijk omdat Spencer een lekke band had gekregen, Marianne het zat was en misschien dacht die paar honderd meter naar Ringo fiets ik zelf wel, ik kom daar nog wel
iemand tegen waarmee ik wel mee naar huis kan fietsen? Hoe dan ook Spencer en Wietze zijn weggegaan en hebben een teleurgestelde Marianne aan haar lot overgelaten en zijn een broodje gaan eten en dachten er verder niet overna. Tot dat Bauke s’ochtends belde dat Marianne niet thuis was gekomen. Maar hoe kon dat? Was ze ergens anders heen gefietst? Ze kon toch niet verdwijnen op die paar honderd meter? Spencer besluit te gaan zoeken in lokaties dichter bij Kollum en komt Gerrit tegen, zij, overtuigd dat er iets vreselijks is gebeurt gaan zoeken in de richting waar ze weten dat die asielzoekers soms hangen. Ze zouden Marianne toch niet gepakt hebben? Wat heb ik gedaan moet Spencer gedacht hebben, ik was haar misschien zat maar nu is ze weg, als ze mij maar niet verdenken, ik heb haar het laatst gezien. Anderen gaan zoeken vanuit Zwaagwesteinde en vinden haar uiteindelijk omdat er een fiets ergens moederziel alleen in een greppel stond, was dit die fiets waar Spencer het over had? Ze bellen Spencer. We hebben een fiets gevonden. Waar zegt hij nog, hoe ziet dat ding er uit? Maar hij weet al genoeg… In paniek fietst hij naar de Keningswei. Die fiets is terecht. Maar waar is Marianne? Ze vragen nog aan wat mensen hebben jullie een meisje gezien? Misschien had ze teveel gedronken en is ergens gaan slapen hoopt Spencer nog. Ze lopen een weiland in, daar in het gras zien ze een ontkleed lijk. Oh mijn God, schreeuwt Spencer, dit is allemaal mijn schuld. Ik had haar nooit achter moeten laten. Hij wil erop af rennen, is dit Marianne echt? Dit kan niet waar zijn. Maar de anderen houden hem tegen, bel de politie zeggen ze. En zo geschiede.

127 thoughts on “Theorie!!! Hoe is Marianne in de Keningswei terecht gekomen?

 1. Goedemorgen allemaal.
  Nog even een berichtje van die ouwe zak van 61.
  Hoewel er talrijke berichten zijn over de Keningswei, moet ik wel opmerken dat het internet meeschuift met de tijd. Zo zul je veel actuele berichten moeten missen uit 1999. Zo ondervind ik het tenminste.
  Kwam iets interessants tegen:
  Crime Site Camilleri – Se Mysterieuze Moord Op Marianne Vaatstra.
  Daarin wordt het gehele fiets verhaal uitgepluisd en kritisch bekeken. Zo precies vond ik dat nog nergens.
  Enfin lees het eens door. Kost een paar minuten (duiten).

  Ga nu zo dadelijk aan mijn eigen webboek werken.
  Die komt via Zwitserland. Ziet er ook anders uit dan Word Press.
  Maar makkelijk en in het Nederlands. Kan ik me aandacht vooral richten op wat ik wil schrijven. De rest is niet zo belangrijk aan techniek.
  Waar ik me vooral op richt is is de sfeer en de gebeurtenissen op de bewuste avond/nacht in 1999.
  Dan probeer ik te achterhalen wat men over het hoofd kan hebben gezien.
  Dat betekent: veel lezen bij de ander op z’n site en veel nadenken.
  Lekker in mijn eigen sfeer als een schrijver.
  Groet,

  http://www.deep-brown-ambert.nl

  NB: jullie hebt onder elkaar er een leuke website van gemaakt, met je eigens sfeer en contacten.
  Zo onderhoudt je z’n pagina.
  Kom je bij een ander langs, dan is weer die eigen sfeer. Daar kan men wel wer heel anders denken.
  Nou ja: soort zoekt soort.
  Daar hef ik het glas op.
  Nog een gezellige dag onder elkaar!

  Bye bye Love
  Bye bye Happiness
  … I think I’m Gonna Die

 2. ***BREAKING NEWS*** (om maar even in Micha Kat z’n huisstijl te blijven)

  Supergetuige Geke H. komt eindelijk tot de conclusie dat ze zich heeft vergist.

    • Ah jammer… Hoe heb je het te horen gekregen? Was wellicht, indien waar, naar aanleiding van de veroordeling van Jasper S. lijkt me.

   • Volgens mij bij Bou of zo dat er nu twijfels zijn over Geke..
    Die waren er al eerder, maar de ‘ harde kern’ wou er niet aan.
    Net als dat er geen vingerafdrukken op de fiets zaten..
    Dat is omdat de fiets niet onderzocht bleek?
    Of er geen vermelding daarvan is uitgegaan.
    *Bou gaf het toe op eigen log toen ik vroeg hoe het zat of er geen vingerafdrukken van Marianne op zaten, of helemaal geen.*
    Maar van korte duur.
    Die hele verklaring van Geke…. daar viel en stond alles mee.
    De vernietigende conclusie die ik daaruit trok is Wim en Bou bekend.
    Er waren onafhankelijk van mij wel meer die dezelfde conclusie trokken.
    Dat is het mooie van Wim..
    Dat hij ook bewijs van tegendeel publiceert.
    Toch blijf ik vinden dat Wim en Martijn uit ‘dezelfde koker komen’Qua onderwerp, techniek, schrijfwijze en handelswijze.
    Holmaatjes wellicht?

 3. Gevonden..
  Het ‘onderdeel Geke’ wordt nu vervangen door Rianne of de BMW.
  Ze zijn nu aan het stemmen, passen, en meten welke resultaten als geloofwaardigst de boeken in gaan.

  mrpettjo:
  1 mei 2013 op 13:20
  @Klaas
  Ik snap wel dat Geke denkt dat ze zich vergist heeft, maar dit is niet het geval omdat JS slechts een patsy is om de zaak Vaatstra voorgoed in de doofpot te mavoureren (wat niet zal lukken!).
  Nog wat vragen:
  Weet jij wat die BMW daar op/bij de Keningswei deed?
  In welk merk/type auto (auto van Hebben die kort daarna verschroot is?) is Marianne ontvoerd?
  Zat Marianne vrijwillig of onvrijwillig op die kampeertafel bij het Veenkloosterbos? Ze was kort daarvoor wel meegenomen in die auto voor bij Geke in Kollum.

  Beantwoorden

 4. geke heeft zich wel vergist ,denk nou eens na!!!! Er zijn veel getuigen die kunnen bevestigen dat ze tot 01:00 uur in paradiso waren ,het is niet alleen de portier ,maar ook bekenden, vrienden en mensen van haar school ,dus al deze mensen liegen !!!!! Natuurlijk zitten deze getuigen ook allemaal in het complot. Dat verhaal van Geke is de grootst mogelijke flauwekul ,LAAT DAT NOU EENS LOS !!!! Ik geloof eerder een discotheek vol met bekenden en de portier ,dan die Geke die zwaar labiel is. Ze heeft helemaal niet aan een picknick tafel gezeten WEDEROM ONZIN , ja want ze is daar gezien ,door een ander meisje,,,,,,,,dat meisje fiets midden in de nacht alleen door en langs de bossen , UITGESLOTEN ONZIN VERHAAL> Je kan ook niet zomaar je auto laten verschroten in Duitsland , je moet je auto eerst invoeren bij de douane ,daarna moet je een paar dagen wachten ,tot alle papieren binnen zijn ,daarna MOET je je kentekenplaten eraf halen ,en pas dan mag hij verschroot worden.( Spreek uit eigen ervaring) DUS WEDEROM ONZIN
  Denk nou EENS logisch na , De grootste leugenaar van allemaal ,staat het monument van Marianne te poetsen , plots komt er een vrouw naar haar toe¨ Ik loop al een tijdje met een geheim rond , nadat ze het verteld had ,was ze plotseling verdwenen ( NATUURLIJK) , ze kwam bij de chinees vandaan met een tasje ,nou lijkt mij dat in zoń klein dorpje waar IEDEREEN elkaar kent , ECHT wel weten wie deze vrouw is , maar nee ,de vrouw en haar dochter zijn onvindbaar.WAT RAAR ZEG.

  • @ Josef
   Ik geloof dat het merendeel hier ook wel direct kon aanvoelen dat het verhaal van Geke niet klopt.
   Zeker gezien ze pas na het ‘panoramaverhaal’ die (na enkele maanden) uitkwam ineens ‘wist’ dat het om Marianne ging.
   Zie radio-interview met Geke op rik en Panorama wim dankbaarsite.

   Tien jaar later komt er ene Rosalie van 666 ook met ene Ali, die dan woonachtig was in hetzelfde pand als van 666.
   ( Dus niet uit azc)

   Zo meer verhalen, waaronder dat verhaal wat jij ook ontkracht.
   (Wat trouwens Spencer ook vrijspreekt)

   Dat groepje blijft met vreemde verhalen *kuch* bewijs aankomen, dat ook niet strookt met eerder opgevoerde verhalen..

   Het moet echt wel druk zijn geweest die nacht op de Keningswei…

Reacties zijn gesloten.